Kewesta transportsystemen:
Innovatief en betrouwbaar!

Transportsystemen zijn in bijna elke productielijn terug te vinden. Van poedercoatinstallatie en assemblagelijnen tot sorteerbuffers, Kewesta GmbH biedt een breed scala aan beproefde transportsystemen met een hoge mate van innovatie en betrouwbaarheid.

We maken onderscheid tussen zogenaamde enkelvoudig rondgaande transportbanen ( ook wel kettingtransporteurs of overhead conveyors genoemd), waarbij het produkt direct aan de transportketting wordt bevestigd en de zogenaamde Power & Free systemen. Binnen het Power & Free baanprofiel is de transportketting gescheiden van de loopwagen waaraan het produkt hangt. Dankzij het Power & Free transportsysteem zijn hoge productgewichten mogelijk en kan dankzij de toepassing van wissels en buffers, een uiterst flexibel transportsysteem worden gerealiseerd.

Kettingtransporteur

De kettingtransporteur (of: overhead conveyor) is een rondgaand transportsysteem, waarbij elk product direct aan de transportketting kan worden bevestigd. De Kewesta kettingtransporteur biedt een hoge kwaliteit en betrouwbaarheid en heeft zich bewezen in duizenden installaties wereldwijd.

Meer informatie

Kettingtransporteur Inverted

Kewesta levert naast de "hangende" kettingtransporteurs ook zogenaamde omgekeerde kettingtransporteurs, die worden toegepast wanneer er een verhoogde behoefte is aan bescherming van de producten tegen vuildeeltjes (bijvoorbeeld cleanrooms). Producten worden bij het Inverted transportsysteem op zogenaamde productspindels geplaatst.

Meer informatie

Power & Free

Wanneer de materiaalstromen gecompliceerder worden en een eenvoudige, enkelvoudig rondgaand transportsysteem niet toereikend is, is een Power & Free transportsysteem een perfecte oplossing. In een duo-railsysteem lopen loopwagens met daaraan de werkstukken, die kunnen worden gekoppeld en ontkoppeld aan een continu bewegende transportketting. Hierdoor kan een uiterst felxibel transportsysteem worden gebouwd, voorzien van wissels en buffers.

Meer informatie

Power & Free Inverted

Ook Power en Free transportsystemen kunnen perfect als Inverted systeem gebouwd worden, waarbij het transportsysteem direct op de vloer wordt geïinstalleerd. Dankzij de flexibiliteit van het Kewesta Power & Free Inverted transportsysteem, kunnen complexe produktroutings bewerkstelligd worden, met toepassing van (wacht)buffers en wissels.

Meer informatie