Transportsystemen type Power & Free

Als de materiaalstromen gecompliceerder worden en een eenvoudige, enkelvoudig rondgaand transportsysteem niet toereikend is, wordt een Power & Free transportsysteem aanbevolen. De naam komt oorspronkelijk uit Amerika en beschrijft het basisidee: in een duo-railsysteem lopen loopwagens met daaraan de werkstukken, die kunnen worden gekoppeld en ontkoppeld aan een continu bewegende transportketting. Door middel van stoppers en wissels, zoals in het geval van een spoorwegprincipe, zijn er veel mogelijkheden om met een breed scala aan transporttaken om te gaan. Daarnaast bieden extra apparatuur zoals hef & daalstations of draaitafels extra functies en ruimte voor een uiterst flexibel in te richten transportsysteem.

Voordelen van een Kewesta Power & Free transportsysteem

De Power & Free transportsystemen van Kewesta zijn gebaseerd op uitstekende eigenschappen van de gedeeltelijk gepatenteerde transportkettingen. Dit vormt de basis voor het soepel lopend transport en maakt lange afstanden mogelijk met slechts weinig aandrijvingen. Dankzij de voor het gewicht geoptimaliseerde transportkettingen of optionele onderhoudsvrije aandrijvingen kunnen de bedrijfskosten aanzienlijk worden verlaagd in vergelijking met concurrerende producten. Zelfs hoge temperaturen of totale belastingen tot 8.000 kg kunnen moeiteloos worden getransporteerd met het Kewesta Power & Free transportsysteem.

Kewesta kenmerkt zich door hoge precisie, gecombineerd met de hoogste kwaliteitsnormen en garandeert een hoge beschikbaarheidsgraad van de installatie, zelfs in ruwe omgevingscondities. Constante verdere ontwikkelingen evenals een gedetailleerde installatieplanning, desgewenst ook gecombineerd met een simulatie, zorgen voor moderne en exact aan de klant aangepaste installaties.

Eigen mechanica en een betrouwbare service en onderhoud completeren het hele pakket van de Kewesta transportbaan technologie.

Bedrijfszekerheid gewaarborgd

Met een Kewesta Power & Free transportbaan zijn uw logistieke processen gewaarborgd. De transportsystemen van Kewesta blinken uit in betrouwbaarheid en kwaliteit. Maar voor alles geldt: Draaiende machinedelen zijn onderhevig aan slijtage. Mochten er onderdelen aan vervanging toe zijn of raken onderdelen van het transportsysteem onverhoopt defect, dan zijn vrijwel alle onderdelen uit voorraad leverbaar en zijn eenvoudig te monteren. Uiteraard staat ons serviceteam voor u klaar om u deze werkzaamheden uit handen te nemen of om u te assisteren. Ook kunt u bij ons terecht voor een technische inspectie op uw transportsysteem. U krijgt dan van ons een compleet overzicht van de status van uw Kewesta transportsysteem.