Kettingtransporteur Inverted

Kewesta levert naast de "hangende" kettingtransporteurs ook zogenaamde omgekeerde kettingtransporteurs, die worden toegepast wanneer er een verhoogde behoefte is aan bescherming van de producten tegen vuildeeltjes (bijvoorbeeld cleanrooms). De Kewesta Inverted kettingtransporteur wordt op de vloer gemonteerd, waarbij de produkten/goederen op de ketting worden bevestigd, vaak door middels van bijvoorbeeld een spindel. Als voorbeeld valt te denken aan keramieken potten en vazen, welke op een draaispindel worden geplaatst, welke zijn gemonteerd op de transportketting. Op deze wijze worden de keramieken potten of vazen door bijvoorbeeld een spuitcabine en een uithard oven getransporteerd.

Voordelen van de Kewesta kettingtransporteur Inverted

Kewesta inverted kettingtransporteurs hebben unieke verkoopargumenten. De gedeeltelijk gepatenteerde universele transportketting, die zich dagelijks in duizenden installaties ter wereld bewijst, kan zelfs de moeilijkste lay-outs met kleine radii overwinnen, zonder dat de transportketting schokkende bewegingen maakt.

Alle 55Nn-kettingen zijn vóórdat ze de fabriek verlaten voorgerekt en rekken zichzelf niet langer uit tijdens dagelijks bedrijf. Dit is belangrijk omdat een initiële kettingverlenging van 3% op langere kettingtransporteurs van concurrenten snel leidt tot een extra paar meter ketting, die stuk voor stuk dient te worden verwijderd en het productieproces onnodig vertragen.

Kewesta transportkettingen behoren tot de gewichtgunstigste kettingen op de markt. Dit is vooral belangrijk daar waar transportkettingen worden gebruikt in drogers en ovens. Hier bespaart het lage gewicht van de Kewesta transportketting aanzienlijk op de energiekosten omdat een transportketting altijd een overeenkomstige (onnodige) hoeveelheid warmte uit de ovens transporteert.

Kewesta heeft tevens roestvrijstalen kettingen in haar programma, die bestand zijn tegen hoge temperaturen tot 400°C en onderhoudsvrije aandrijvingen die zonder storende nasmering werken.

Bedrijfszekerheid gewaarborgd

Met een Kewesta kettingtransporteur Inverted zijn uw logistieke processen gewaarborgd. De transportsystemen van Kewesta blinken uit in betrouwbaarheid en kwaliteit. Maar voor alles geldt: Draaiende machines zijn onderhevig aan slijtage. Mochten er onderdelen aan vervanging toe zijn of raken onderdelen van het transportsysteem onverhoopt defect, dan zijn vrijwel alle onderdelen uit voorraad leverbaar en zijn eenvoudig te monteren. Uiteraard staat ons serviceteam voor u klaar om u deze werkzaamheden uit handen te nemen of u te assisteren. Ook kunt u bij ons terecht voor een technische inspectie op uw transportsysteem. U krijgt dan van ons een compleet overzicht van de status van uw Kewesta transportsysteem.