Kettingtransporteurs

De enkelvoudige transportsystemen (ook wel overhead conveyors of kettingtransporteurs genoemd) zijn de meest toegepaste transportbaansystemen. Ze transporteren met gemak lichte tot middelzware producten. Ze worden wereldwijd ingezet in o.a. poedercoatinstallaties, natlakinstallaties en bij interne logistieke processen waarbij produkten van A naar B moeten worden vervoerd. De transportbanen van Kewesta GmbH hebben een leidende positie op de markt. De gepatenteerde universele transportkettingen hebben zich reeds in duizenden installatie over de hele wereld bewezen.

Voordelen van Kewesta kettingtransporteurs

De Kewesta kettingtransporteurs laten zonder moeite stijgingen en dalingen toe (handig wanneer er in het productieproces in etages gewerkt wordt) en zijn verkrijgbaar in lengtes van enkele meters, tot lengtes van honderden meters. Ook temperaturen tot ca. 400°C, bochten met kleine radii en toepassing in explosieveilige ruimtes vormen geen enkel probleem. Alle transportkettingen zijn voorgerekt voordat ze de fabriek verlaten, zodat ze tijdens bedrijf niet meer uitrekken ten gevolge van wisselende belastingen en temperatuurveranderingen. 

Transportkettingen van Kewesta behoren tot de meest gewichtsgunstige transportkettingen op de markt. Dankzij hun lage eigen gewicht kan hiermee aanzienlijk worden bespaard op de energiekosten wanneer de transportkettingen worden gebruikt in drogers en ovens. Immers, elke gram die niet noodzakelijk hoeft te worden verwarmd, is een directe vorm van energiebesparing! Kewesta levert op aanvraag roestvrijstalen kettingen, bestand tegen hoge temperaturen tot ca. 400°C.

Bedrijfszekerheid gewaarborgd

Met een Kewesta kettingtransporteur zijn uw logistieke processen gewaarborgd. De robuuste Kewesta transportsystemen blinken uit in betrouwbaarheid en kwaliteit. Maar voor alles geldt: Draaiende machinedelen zijn onderhevig aan slijtage. Mochten er onderdelen aan vervanging toe zijn of raken onderdelen van het transportsysteem onverhoopt defect, dan zijn vrijwel alle onderdelen uit voorraad leverbaar en zijn eenvoudig te monteren. Uiteraard staat ons serviceteam voor u klaar om u deze werkzaamheden uit handen te nemen of om u te assisteren. Ook kunt u bij ons terecht voor een technische inspectie op uw transportsysteem. U krijgt dan van ons een compleet overzicht van de status van uw Kewesta transportsysteem.