Geschiedenis

Sinds 1971 biedt Kewesta transportsystemen en hoogwaardige componenten voor ketting- en aandrijftechnologie. Aanvankelijk opgericht als een productiebedrijf van het toenmalige bedrijf FTF, heeft het bedrijf zich gestaag ontwikkeld en produceert het vandaag de dag voornamelijk transportsystemen voor interne materiaalstromen. Het dienstenaanbod is zeer uitgebreid, van planning via simulaties van complexe systemen tot levering, installatie en volledige service van de transportsystemen door middel van onderhoudscontracten.

Dankzij zijn hoge mate van innovatie en voortdurende ontwikkeling is het familiebedrijf tegenwoordig één van de toonaangevende aanbieders in dit marktsegment.

Klanten van Kewesta waarderen de hoge kwaliteit die wordt weerspiegeld in alle producten. Het enthousiasme voor innovatie dat bijvoorbeeld zichtbaar is in de ontwikkeling van onderhoudsvrije aandrijvingen of energiebesparende transportkettingen heeft onder andere geleid tot meerdere patenten.

Om de vereiste hoge beschikbaarheid te waarborgen wordt al een hoge standaard gebruikt als basis voor de inkoop van grondstoffen. Talrijke meetprocessen tijdens de productie controleren de tussenresultaten. De hoge mate van gedeeltelijke assemblage vanaf de fabriek garandeert snelle levertijden en ondersteunt de diepgaande kennis van haar experts.